Patlıcan Sarığında Domates Soslu Spagetti Makarna
IMG_1362

İnstagram'da görüp de hazırladığım bir sunum, sizce de harika görünüyor değil mi..Yemek yapmak ayrı bir maharet, ona tat vermek de öyle ama sunum gerçekten yaratıcılık gerektiren bir özellik. Ben zevkle yaptım ve yedim..Denemenizi öneririm özellikle özel konuklarınız bayılacak.


Malzemeler

1 paket spagetti makarna

Haşlamak için 10 bardak su

tuz

sosu için:

2 adet iri boy domates ya da domates püresi

1 adet rendelenmiş kuru soğan

2 diş sarımsak ezilmiş

2-3 yemek kaşığı zeytinyağı

tuz, karabiber, kekik

3-4 adet kemer patlıcan

2-3 adet yeşil biber

süslemek için maydanoz



Yapılışı

Makarna tenceresine suyu koyun ve kaynayınca tuz ekleyip spagettileri 15 dakika haşlayın. Haşlandıktan sonra süzüp soğuk sudan geçirin. Vitamini gidiyor aslında ama ben bu işlemin daha iyi olduğuna inanıyorum.

Diğer yandan patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda 15 dakika beklettikten sonra sıvı yağda arkalı önlü kızartın. Kağıt havluya serip fazla yağını almasını sağlayın. Biberleri de ortadan uzunlamasına dörde bölüp az yağda hafif soteleyin.

Makarna tenceresini sos yapmak üzere ocağa alın. Yağı, rendelenmiş domates, soğan ve sarımsağı koyup soteleyin. Tuz ve baharat ekleyip karıştırın. Haşladığınız spagettileri sosa döküp iyice harmanlayın. Daha önceden hazırladığınız patlıcanları orta boy derin bir kasenin kenarlarına yayın. Ortasına domatesli spagettiden bir kepçe koyun ve daha sonra kaseyi ters çevirip servis tabağına düzgünce aktarın. Elinizle düzeltip kenarlarına sotelediğiniz biberleri koyun. Üzerini maydanozla süslediğiniz bu nefis makarnayı afiyetle yiyin.

 

Bu tarif Dilek Toksoy tarafından gönderilmiştir. Katkılarından dolayı kendilerine teşekkür ederiz.