Çikolatalı Tart

Malzemeler

2 Bardak Un
150 gr Tereyağı
30 gr Badem
1 Adet Yumurta
1 Çimdik Tuz
Yarım Bardak Şeker
Vanilya
250 Kuvertur Çikolata
175 ml krema
1 Adet Yumurta
1/2 Bardak Süt

Yapılışı

Badem tozu için bademleri robottan çekin. Çektiğiniz bademleri unla karıştırın.

Tereyağı, un, badem tozu, tuz, şeker, vanilya ve yumurtayı karıştırıp hamur elde edin. Hazırladığınız hamuru buzdolabında 30 dk dinlendirin.

Tart içi için süt, çikolata ve kremayı ocağa alıp çikolatayı eritin. Eriyen çikolatalı karışımı soğumaya bırakın. Tart kalıbını yağlayıp unlayın. Tart hamurunu unlu bir yüzeyde açıp, kalıbın içine yerleştirin. Hamurun üzerine çatal ile delikler açın.

190 derece fırında 15 dk pişirin. Yarı pişen tart hamurunun üzerine dökmek için, çikolatalı karışıma yumurtayı ekleyip çırpın ve tartın içine dökün.

190 derece fırında 15 dk dakika daha pişirin. Fırından çıktıktan 20 dk sonra kalıptan çıkartabilirsiniz.