BALKABAĞI ÇORBASI

MALZEMELER
1 dilim ekmek
3 çorba kaşığı tereyağ
1 orta boy soğan
2 doğranmış pırasa
2 adet küçük rendelenmiş havuç
Yarım kg soyulmuş doğranmış balkabağı
5 bardak süt
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı zencefil

ÜZERİ İÇİN
2 dilim tost ekmeği
1iri doğranmış elma
1 şeker kaşığı tereyağ
1 çorba kaşığı esmer şeker

YAPILIŞI
1 Dilim ekmeği tereyağında kavurun.Soğanı prasayı ve havuçlarıda ekleyin.Balkabağını sütüde katıp sebzeler yumuşayana kadar pişirin.Blenderden geçirin.
2 dilim ekmeği terayağ ile pişirin.Elmaları şekerle ve teryağla kavurun.Çorbayı servis ederken elmalı püre ve kızarmış ekmekle servis edin. Afiyet olsun .