Kremalı Sebze Çorbası

Bir tencereye küp küp doğranmış kabak, havuç, patates ve 1 çay bardağı bezelyeyi koyun. Sebzeleri doğrarken büyüklüklerinin eşit olmasına özen gösterin. Üzerine 1,5 litre sudan 1 su bardağı kadar su ilave edip, sebzeleri haşlayın. Sebzeler haşlandıktan sonra bir kenara alın.

Başka bir tencereye 1-1,5 yemek kaşığı tereyağı koyup, eritin. Ardından 2 yemek kaşığı unu ilave edip, kavurun. Unu kavurduktan sonra kalan suyu yavaş yavaş döküp, topaklanmaması için çırpıcı ile sürekli karıştırın. Sonra haşlanan sebzeleri ekleyip, kaynamaya bırakın.

Una koyulan su mutlaka soğuk olmalıdır. Su yerine et suyu da kullanabilirsiniz.

Kaynama sırasında 1-2 yemek kaşığı ince ince kıyılmış dereotunu, karabiberi ve tuzu ilave edip, karıştırın. En son 200 ml. kremayı yavaş yavaş ekleyip, karıştırarak tekrar kaynamaya bırakın.

Çorbanız kaynadıktan 1-2 dakika sonra altını kapatın. Daha sonra kaselere koyup, sıcak olarak servis edebilirsiniz.

İsteğe göre çorbanızın içine brokoli, taze fasulye ve pırasa da koyabilirsiniz.

Afiyet olsun.