Ispanak Yatağında Tavuk Sarma
Ispanaklı Tavuk7

MALZEMELER

  • Ispanak Yatagı İçin
  • 1 Kg Taze Yıkanmış Ispanak
  • 3 Diş Sarımsak
  • 100 Gr Ceviz
  • 1 Kaşık Yoğurt
  • 2 Yaşık Zeytinyağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Tavuk Sarma İçin
  • 2 Adet Tavuk Göğüs
  • 1 Fincan Kinoa
  • ½ Bardak Köftelik Bulgur
  • ½ Fincan Kuru Üzüm
  • 5 Afet Kuru Kayısı
  • 1 Çımdık Tarçın

YAPILIŞI

Bulguru suya koyun.Kinoa yı 20 dakika kadar suda haşlayın.Üzüm ve kayısıyıda suya koyun.Hepsini süzün.Kayısıları doğrayın..Tüm malzemeyi karıştırın .Tavukları ince  ince dilimleyip dövün.Hazırladığınız harçtan tavuğun içine doldurup sarın.Mutfak ipi yada kürdanla açılmamasını saglayıp  tavada az yağ ile 4 dakıka üstünü4 dakıka altını kızartınız.

Taze ıspanakları zeytınyağda 5 dakika kadar kavurun.Ispanak karışımının bütün malzemelerini blenderde karıştırın.Servis tabağının altına ıspanak sosunu yayın .Üzerine tavuk sarmayı koyup sıcak servis yapın.Afiyet olsun.