Köfteli Patlıcan Beğendi

MALZEMELER

5 adet kemer patlıcan

½ kahve fincanı un

5 çorba kaşığı tereyağ

1 bardak süt

50 gr(1/2 fincan) taze kaşar

Tuz

KÖFTESİ İÇİN

250 gr dana kıyma

1 dilim ekmek içi

1 adet doğranmış soğan

Tuz, karabiber

YAPILIŞI

Küçük bir tencerede tereyağını eritin. Unu ekleyip kavurup ateşten alın. Patlıcanları közleyip soyun. Rengi beyaz olması için limonlu suda bekletip süzün. Patlıcanı kavrulmuş unun içine katarak çırpma teliyle iyice karıştırın. Sütü ve tuzu ekleyip karıştırarak pişirin.

Kıymayı, rende soğan,  tuz, biber ve ekmek içiyle karıştırıp köfteler hazırlayın. Tavada köfteleri pişirin. Fırın kabına önce patlıcan beğendiyi üzerine köfteleri ve kaşar rendesini koyup 175 derecede ısıtılmış fırında kaşarlar eriyene kadar pişirin afiyet olsun.