AYVALI TARTOLET
dde6cb7475f16e0a6954b07151ffa1c0

MALZEMELER
1 adet ayva
1 fincan şeker
Yarım limon

TART İÇİN
1 ½ su bardağı un (200 gr)
1 çay kaşığının ucuyla tuz
1 çay kaşığının ucuyla şeker
3 çorba kaşığı tereyağ
2 yumurta
1 fincan su
4 damla vanilya ekstresi
Yarım limonun kabuğunun rendesi

ÜZERİ İÇİN
1 çay kaşığı tarçın
1 kutu kaymak(150 gr kadar)
1 çimdik karanfil

YAPILIŞI
Tereyağını ve unu karıştırın.Diğer tart malzemelerini ilave edip hamur yapınız.Streçleyip yarım saat kadar dinlendirin. Fırın kabını yaglayıp hamuru yayıp delikler açın.Önceden ısıtılmış fırında 175 derecede 30 dakika kadar pişirin.Hamuru soğumaya bırakın.Ayvayı rendeleyin.Limon suyu ve şekerle kavurun.Kaymağı çırpıp yumuşatın.Soğuyan tartın üzerine kaymağı yayın. Ayva püresinide üzerine sürün.Tarçınla süsleyerek servis yapın.

Afiyet olsun