Boyoz

HAMUR İÇİN

  • 2,5 bardak un
  • ¾  bardak su
  • 1/2 çorba kaşığı sirke
  • 1/2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 tutam tuz

 

PATLICANLI İÇ

  • 1 adet patlıcan
  • 1 adet kabak
  • 1 adet domates
  • 1 küçük soğan
  • 50 gr rende tulum peyniri
  • ½ çay kaşığı tuz
  • Sıvıyağ

 

YAPILIŞI

Hamurun malzemeleri karıştırıp yoğurun. Ceviz büyüklüğünde toplar yapıp yağlı bir kapta yarım saat kadar dinlendirin. Patlıcan kabak domates ve soğanı rendeleyin. Hepsini kavurup peyniri ekleyin. Hamuru ince açıp harcı içine koyup bohça yapın. Önceden 200 derecede Isıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirin.

Afiyet olsun