Bulgurlu Ispanaklı Börek

MALZEMELER

1 bardak köftelik bulgur

3 bardak ılık tavuk suyu

4 dilim çekilmiş ekmek içi

½ bardak rendelenmiş kaşarpeyniri

½ demet ince doğranmış maydanoz

Tuz ve karabiber

İÇİNİN HARCİ İÇİN

200 gr ıspanak

1 su bardağı lor peyniri

1 adet ince doğranmış kuru soğan

2 yemek kaşığı ay çiçek yağı

1 çay kaşığı tuz

Karabiber

PİŞTİKTEN SONRA ÜZERİNE SÜRMEK İÇİN

1 yemek kaşığı kaşar

1 adet yumurta sarısı

 

YAPILIŞI

Bulguru tavuk suyuyla 8-10 dakika kadar haşlayın. Diğer malzemeleri ilave edip lapa kıvamında bir hamur elde edin. İç harcı için soğanı kavurup diğer malzemelerle karıştırın. Hamurun yarısını yağlanmış fırın tepsisine döşeyin. Üzerine iç harcı serin. Kalan hamuru yapışmaması için iki streç filmin içinde açıp harcın üzerine döşeyin. Yumurta ve kaşar peynirini üzerine döküp önceden 175 derecede ısıtılmış fırında 45 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun.