Limonlu Ekmek

MALZEMELER
125 gr tereyağ
1 su bardağı şeker
2 yumurta
2,5 su bardağı un
1,5 çay kaşığı kabartma tozu
¼ çay kaşığı tuz
½ su bardağı süt
½ su bardağı ceviz
2 çorba kaşığı limon kabuğu rendesi

Limon şurubu için
¼ Su bardağı limon suyu
3 çorba kaşığı şeker

YAPILIŞI
Şurup yapılışı
Malzemeleri tencerede orta ateşte kaynatınız.

Kekin yapılışı
Tereyağ şeker ve yumurtaları blenderde bir dakika kadar karıştırın.Unu kabartma tozunu ve tuzu ekleyin.En sonunda ceviz ve limon kabuğunu da ekleyin.Yağlanmış fırın kabına dökün. (21cm*11 cm ve yüksekliği 6 cm ) Önceden 165 derecede ısıtılmış fırında 55-65 dakika kadar  pişrin. Limon şurubunu dökün ve dinlendirin.

Afiyet olsun