Patates Dolması

Malzemeler

2 adet haşlanmış patates

1 yumurta

½ kısırlık bulgur

1 fincan tuz

½ su bardağı rendelenmiş kaşar

1 kaşık tereyağ

1 çay kaşığı muskat

Tuz –karabiber

Harcı İçin

250 gr kıyma

2 doğranmış soğan

½ demet maydanoz

1 çay kaşığı kimyon

1 çimdik tarçın

1 çay kaşığı şeker

1 tutam tarhun

2 kaşık zeytinyağ


Yapılışı
Bulguru sıcak suda ıslatın. Diğer malzemeleri de karıştırıp hamur yapın. Kıymayı  kavurup diger malzemeleri  ekleyerek harcı hazırlayın. Patates   hamurundan kaseler hazırlayıp önceden 200 derecede ısıtılmış fırında  30 dakika pişirin. Soğuyunca üzerine kaşar ilave edin. Kaşer eriyene kadar fırında ısıtıp servis yapın.

Afiyet olsun