Tarçınlı Ekmek

MALZEMELER

½ su bardağı süt

8 çorba kaşığı tereyağ(125 gr)

125 ml ılık su

1 paket kuru maya

¼ su bardağı şeker

1 yumurta

2 yumurta sarısı

2 gr tuz

4-4 ½ su bardağı tam buğday unu

PİŞTİKTEN SONRA ÜZERİ İÇİN

1 küçük krem peynir

2 çorba kaşığı krema

2 bal

1 bardak pudra şekeri

10 damla vanilya ekstresi

1 çimdik un

HAMURUN İÇİ İÇİN

¾ su bardağı esmer şeker

3 çorba kaşığı tarçın

1 çimdik vanilya

YAPILIŞI

Hamuru yoğurup mayalanması için dinlendirin. Dinlenmiş hamuru açıp içine tarçın esmer şeker ve vanilya karışımını serin. Hamuru yuvarlayıp diş ipiyle kesip tekrar dinlendirin.170 derecede önceden ısıtılmış fırında yarım saat kadar pişirin. Üzeri için krem peynirli karışımı hazırlayın. Piştikten sonra üzerine dökün Afiyet olsun.