Çikolatalı Tart

HAMUR İÇİN
150 GR TEREYAĞ
100 GR TOZ ŞEKER
1 Çimdik TUZ
1/2 Paket VANİLYA
30 GR TOZ BADEM
1 Adet YUMURTA
250 GR UN


HARÇ İÇİN
175 ML KREMA
3/4 Su Bardağı SÜT
2 Paket BİTTER ÇİKOLATA
1 ADET YUMURTA

YAPILIŞI

Soğuk tereyağını un ile karıştırıp ekmek kırıntısı kıvamına gelene kadar karıştırın.

Yumurtayı ekleyip karıştırın.Diğer malzemeleride ekleyin.

Stereçleyip yarım saat mümkünse 2 saat kadar dinlendirin.

Merdane yardımı ile açıp yağlanıp unlanmış tart kalıbına yayıp çatalla delikler açın.

Önceden ısıtılmış fırında 175 derecede 15 dakika kadar pişirin.

Krema ,çikolata ve kremayı eritip karıştırın.

Yumurtayı ekleyip karıştırın.

Tart hamurunun üzerine döküp 10 dakika kadar daha beraber pişirin.

Soğuk servis yapın. Afiyet olsun.