Kıymalı Pide

Malzemeler

2 Bardak Un
1 Bardak Süt
20 Gr Yaş Maya
2 Kaşık Tereyağı
1 Adet Yumurta
2 Kaşık Sıvıyağ
2 Yeşil Biber
100 Gr Kıyma
1 Adet Soğan

Yapılışı

Ilık sütün içerisine mayayı ekleyip eritiniz. Elenmiş unu, mayalı sütü, yumurtayı ve erimiş tereyağını döküp yoğurunuz.

Elinizle şekil vererek mayalanmaya bırakınız. İki katına çıkana kadar mayalanması gerekir. Isıtılmış tavada; soğanı,biberi ve kıymayı kavurunuz. Tuzu ve karabiberi ekleyiniz.

Unlanmış tezgahta üç ceviz büyüklüğünde parçaları uzunlamasına açınız. Ve ortasına kıymalı harcınızdan ekleyip kenarları basitçe katlayınız.

Uçları iyice bastırıp, önceden ısıtılmış 220 derece fırında 10 dakika pişiriniz.

Arzuya göre üzerine tereyağı sürebilirsiniz.