Patlıcanlı Kısır

Malzemeler

2 Bardak Kısırlık Bulgur
Kırmızı Pul Biber
Kırmızı Domates Salçası
Kırmızı Biber Salçası
2 Tane Közlenmiş Patlıcan
Maydonaz
Domates
Taze Doğan
Nar Ekşisi
Zeytinyağı
Kimyon
Limon
Tuz
Karabiber

Yapılışı

Bulguru kaynar suyla ıslatıp bekletiniz. İki iri boy patlıcanı közleyip soyunuz. Soyulmuş patlıcanları maydanoz ile birlikte ince ince doğrayınız.

Salçaları, limon suyunu, yağı, acı biberi ve kimyonu karıştırınız.

Elde ettiğiniz karışımı patlıcanları ve bulguru karıştırınız.

Doğranmış taze soğanları ve domatesleri ekleyiniz üzerine limon suyu ve nar ekşisi gezdiriniz.