Elma Dolması
fotoğraf 4 (1)

Malzemeler

  • 4 adet elma
  • 200 gr ceviz
  • 1 çomdık tarçın
  • 100 gr şeker
  • 50 gr tereyağ
  • 8 yaprak mılfoy hamuru
  • 1 adet lımon


Hazırlanışı
Şeker ıle tereyağı karamelıze edin.Ceviz ,tarçın ekleyip karıştırarak pişirin.Elmaların kabuklarını soyup kararmaması için dışlarını lımonla ovun.Elmanın tepesini şapka gibi kesin.Ortasına genışçe bır çukur açıp cevizli karışımla içini doldurun.Şapkasını kapatın.Milföy hamurlarını kurdele gibi şerit şerıt kesıp yumurta sürdükten sonra elmanın uzerını dolayın.180 derecede onceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun.

BENZER İÇERİKLER