Çikolatalı Tart
IMG_3012

MALZEMELER

  • 2/3 su bardağı un
  • ½ su bardağı pudra şekeri
  • ½ su bardağı çekilmiş ceviz
  • 6 çorba kaşığı tereyağ
  • 3 çorba kaşığı kakao
  • İçi için
  • 1+1/4 bardak(300 ml)krama
  • ¼ su bardağı toz şeker
  • 2 bardak damla çikolata
  • 2 çorba kaşığı çilek yada böğürtlen reçeli


SÜSLEMESİ İÇİN
100 gr donmuş böğürtlen

YAPILIŞI
Tart malzemelerini karıştırıp yoğurun, dinlendirin. Hamuru 21 cm lik açılabilir tart kabına yayıp çatallarla üzerine delikler açın. 175 derecede önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika kadar pişirin. Soğumaya bırakın. Krema ve şekeri çok hafif ateşte karıştırarak ısıtın. Ateşten alıp çikolata ve reçeli ilave edip karıştırarak çikolatayı eritin. 1 saat kadar soğumasını bekleyip 30 saniye çırpma teli yada mikserle çırpın. Karışımı tart tabanının üzerine dökün.Çikolata sertleşene kadar bekletin. Üzerini krema ve meyveyle süsleyin. 12 kişlik tartınız hazır.

Afiyet olsun