Dondurmalı Profiterol

Malzemeler

Toplar İçin

  • 1 bardak süt
  • 3 çorba kaşığı tereyağ
  • tuz
  • 1 bardak un
  • 4 yumurta
  • sosu için
  • 2 paket çikolata
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ


İçi İçin

  • vanilyalı dondurma

Yapılışı

Tereyağı eritip unla kavurun.Kalan malzemeleride sırasıyla katıpyumuşak bir  hamur yapın.Sıkma torbasına doldurun.Fırın tepsisine yağlı kağıt koyup ceviz büyüklüğünde sıkın.170 derecede ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirin.Çikolata ,süt ve tereyağ ile sos hazırlayın.Soğumaya bırakın. Profiterol toplarının içine vaniyalı dondurma kayup tabağa alın.Çikolata sosu ile süsleyin afiyet olsun.