Havuçlu Güllaç

MALZEMELER

  • 2 çorba kaşığı tereyağ
  • 1/2 lt süt
  • 2 rende havuç
  • 1 fincan çekilmiş ceviz
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çorba kaşoğı şeker

Üzeri için

  • 5 adet bütün ceviz
  • 1 yumurta sarısı


YAPILIŞI
Rende havuçları 1 kaşık tereyağında kavurun. Şeker ve tarçını ekleyin.Şeker eriyene kadar kavurun.Cevizide ilave edin. 1 kaşık tereyağını eritip sütle karıştırın. Güllaç yaprağını sütlü karışımla ıslatın.Havuç karışımından güllaç yaprağının üzerine serpin.
Yaprağı içindeki harç taşmamasına dikkat ederek iki ucundan içeriye doğru sarıp rulo yapın. Üzerine yumurta sarısı sürüp ceviz ile süsleyin. 190 derecede önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.