Kadayıflı Sakızlı Muhallebi

MALZEMELER

300 gr Telkadayıf ( 1 gün önceden dondurucuda bekletin)

125 gr Tereyağı

100 gr Ceviz

1 Su Bardağı Şeker

Muhallebisi İçin

125 gr Tereyağı

1 Su Bardağı Un

1 kg Süt

1 Su Bardağı Toz şeker

1 Tatlı Kaşığı Damla Sakızı

HAZIRLANIŞI

Kadayıfı ince ince kırın(kolay kırılması için 2 saat kadar derin dondurucuda bekletebilirsiniz). Teflon tencereye ya da genişçe bir teflon tavada tereyağını eritin ve şekeri, kadayıfı ekleyerek pembeleşinceye kadar kavurun. Son olarak cevizi ilave edin ve bir süre daha kavurup ocaktan alın

Muhallebisi: Malzemeleri tencereye alarak karıştırarak pişirin. Muhallebi kaynadıktan 3 dakika kadar sonra ocaktan alarak 10-15dk soğumaya bırakın. Mikser yardımı ile pürüzsüz bir görüntü alana kadar 4-5 dakika boyunca çırpın.


Yaklaşık 30cm çapında bir borcama kızartmış olduğunuz kadayıfların yarısını dökün ve borcamın tabanına güzelce yayın. Üzerine hazırladığınız muhallebi dökün ve en üste kalan kadayıfları serin. Tatlıyı soğuyana kadar bekletin ve buzdolabına kaldırın.

Afiyet olsun.