Puantiyeli Kurabiye
Puantiyeli-Kurabiye-11

Süsleme İçin Malzeme
100 gr pembe şeker hamuru
100 gr beyaz şeker hamuru

Kurabiye İçin Malzeme
3 kaşık tereyağ
1 bardak pudra şekeri
2 bardak un
1 çımdik tuz
1 yumurta
Vanilya
1 çimdik karbonat
1 fincan süt

Yapılışı
Kurabiye malzemelerini karıştırıp yoğurun.Bir saat kadar dinlendirın.180 derecede önceden ısıtılmış fırında 10 dakika kadar kurabiyeleri pişirin.
Şeker hamurunu nişastalıyarak merdane yardımı ile açın.Hamurdan kapardığımız parçalarla kalın sicimler oluşturup küçük küçük kesip yuvarlıyalım.Suya batırıp oklava ile açtığımız hamura yapıştıralım.Üzerine nişasta ekip oklava ile topçukları yedirelim.Kurabiyeler soğuyunca hamuru üzerlerine uygun şekilde kesip yapıştırın.