Tulumba Tatlısı

Tulumba Tatlısı I Semen Öner Yemek Tarifleri

Şerbet için şeker ve suyu tencereye koyun ve şeker eriyene kadar karıştırıp kaynamaya bırakın. Şurup kıvamına gelmek üzereyken limon suyunu ekleyin ve ocaktan alabilirsiniz.

Su ve tereyağını çelik tencereye alın, su kaynamadan önce tereyağının iyice erimesi için karıştırın. Elenmiş unu yavaş yavaş tencereye ekleyin ve karıştırın. Tuzu ve şekeri ekleyerek tencereye yapışmayan bir hamur elde edene kadar kavurun.

Bir kaşık yardımıyla karıştırarak soğumasını sağlayın. Ilıyınca yumurta ekleyin ve yedirin. Sonra nişasta ve irmiği ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edin.

Sıkma torbasına koyup yıldız ucu takın ve küçük küçük sıkıp yağın içine atarak kızartın.

Hafif pembeleşen tatlıları yağdan çıkarıp soğuyan şerbete daldırıp çıkarın.