Etli Yaprak Sarması

Malzemeler

600 gr kıyma
300 gr yaprak
3 bardak su(600 ml)
1,5 fincan pirinç(50 gr)
1 demet dereotu
2 soğan
3 çorba kaşığı tereyağı(50 gr)
Tuz, karabiber

Yapılışı

Soğanları yemeklik doğrayıp kavurun. Üzerine pirinçleri ekleyip suyla kabarana kadar pişirin. Pişen pirinçleri kıyma ve diğer malzemelerle yoğurun.

Salamura yaprakları tuzundan arındırın. Yaprağın alt kısmına harcı koyun ve sarın. Tencerenin dibine yaprak koyup tabanı oluşturun ve sarmaları yerleştirmeye başlayın.

Üzerine tereyağı ekleyin. Kenardan suyunu dökün ve üzerine ağırlık kapatarak ağır ateşte 30-35 dakika pişirin. Afiyet olsun.