Ev Yapımı Simit Tarifi

Malzemeler

2 bardak(280 gr) un
1 tatlı kaşığı(7 gr) şeker
1 tatlı kaşığı(8 gr) tuz
1 fincan(50 ml) sıvıyağ
5 gram(yarım paket) maya
1 bardak(200 ml) su
1 fincan(50 ml) pekmez
1 bardak(200 ml) su
Susam

Yapılışı

Mayayı ılık suda eritin. Un, şeker, tuz, yağ ve suda erimiş mayayı 10 dakika yoğurun. Sıvı yağ ile bir kaseyi yağlayın ve hamuru içine bırakıp mayalanmaya bırakın.

Su ve pekmezi karıştırın. Geniş bir tepsiye susamı dökün. Mayalanan hamurdan paçalar alıp simit formu verin. Önce pekmezli suya, sonra susama batırıp simitleri tepsiye dizin.

15 dakika da tepside mayalandırın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 30 dakika pişirin.