Havuçlu Kek

Malzemeler

300 GR UN
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 ÇAY KAŞIĞI KARBONAT
1 TATLI KAŞIĞI TARÇIN
1/2 ÇAY KLAŞIĞI TOZ KARANFİL
1/4 ÇAY KAŞIĞI RENDELENMIŞ MUSKAT
1 TUTAM DENIZ TUZU
4 YUMURTA
335 ML AYÇİÇEK YAĞI
450 GR ŞEKER
125 GR RENDE HAVUÇ
140 GR RENDE CEVİZ
2 YEMEK KAŞIĞI ILIK SU
130 GR TEREYAĞ
300 GR MASCORPONE YADA TAM YAĞLI KREM PEYNİR
160 GR PUDRA ŞEKERİ

Yapılışı

Un, tarçın, karanfil tozu, kabartma tozu ve karbonatı karıştırınız. Içerisine muskat rendeleyiniz.

Çırpıcının içerisinde yağ ve şekeri çırğınız. Içerisine 2 bütün yumurtayı ve diğer iki yumurtanın sadece sarısını koyunuz. Iki yumurta akını kar yapmak için ayırınız. Cevizleri iri iri doğrayınız. Un karışımını yumurta yağ ve şeker karışımının üstüne ekleyiniz.

Havuçları rendeleyiniz ve cevizlerle birlikte hamura ekleyiniz. Başka bir yerde ayırdığınız yumurta aklarını iyice çırpıp kar yapınız. Havuçlu karışımı ve kar yumurtayı nazikçe birbirine yediriniz. Kabınızı yağlayınız ve180 derece önceden ısıtılmış fırında 50 dakika pişiriniz