Ispanaklı Börek Tarifi

Malzemeler

Yarım bardak tereyağı(100 gr)
1 bardak sıvıyağ(200 ml)
1 bardak süt(200 ml)
1 yumurta
Yarım çay bardağı sıvıyağ(25 ml)
1 bardak rende kaşar(50 gr)
1 bardak lor(100 gr)
1 paket ıspanak
5 yufka

Yapılışı

Tepsiyi yağlayın. Sosu için tereyağı, sıvıyağ, süt ve yumurtayı çırpın. İç harcı için peynirleri, yağı, ıspanağı ve baharatları karıştırın.

Tepsiye yufkaları yayın ve her yufka katına hazırladığınız sostan sürün. Kenarların içeri katlayarak devam edin. Orta kata iç harcını yerleştirin ve her kata sos sürerek yufkaları bitirin.

Böreği dilimleyin ve kalan sosu üzerine dökün. 1-2 saat buzdolabında dinlendirin önceden 175 dereceye ısıtılmış fırında 45 dakika pişirin.