Kadayıf Tarifi

Malzemeler

200 gram tereyağı
20 ceviz
150 gram çekilmiş ceviz
Yarım fincan bal(25 gr)
1 fincan su(30 ml)
500 gr kadayıf
1 litre şerbet

Yapılışı

1 litre su ve 1 kilo şekeri kaynatıp şerbet yapın ve soğumaya bırakın. Tereyağını ocağa koyun ve kısık ateşte suyunu buharlaştırın. Bal ve suyu karıştırın.

Suyu uçan tereyağını tepsiye dökün, tepsiye iyice yayın ve buzdolabında dondurun. Soğuyan tepsinin üzerine cevizleri yerleştirin. Cevizlerin üzerine ballı su karışımını dökün. Kadayıfların yarısı ile tepsiyi kaplayın. Başka bir tepsi yardımıyla üzerine iyice bastırıp kadayıfları sıkıştırın.

Üzerine kırık cevizleri ve kalan kadayıfları yerleştirip tekrar iyice bastırıp sıkıştırın. 250 dereceye önceden ısıtılmış fırında 15 dakika bir yüzünü, 15 dakika diğer yüzünü kızarana kadar pişirin. Sıcakken şerbeti dökün ve 30 dakika kadar dinlendirip servis edin.