Kadayıflı Sakızlı Muhallebi

Malzemeler

Muhallebi İçin 1 Litre Süt
1 Kaşık Sakız
125 Gr Tereyağı
1/2 Bardak Un
1 Adet Yumurta
1 Fincan Nişasta
1 Bardak Toz Şeker
Vanilya
Tarçın

Kadayıf İçin
300 Gr Kadayıf
125 Gr Tereyağı

Yapılışı

Dondurucudan çıkmış kadayıfı torbasının içinde ezerek parçalayınız. Üzerine erimiş tereyağını dökünüz ve güzelce harmanlayınız.

Isıtılmış tavanın içerisinde soğan kavurur gibi kavurunuz. Başka bir yerde damla sakızını dövünüz. Kavrulan kadayıfların içine cevizleri ekleyip kadayıflarla birlikte kavurunuz. Ocağın altını kapatınca içerisine bir miktar tarçını ekleyiniz.

Kavrulan kadayıf ve cevizleri hemen başka bir kaba alıp soğutunuz.

Muhallebi için; unu, nişastayı, sütü, şekeri, yumurtayı ve tereyağını çırparak pişiriniz.

İçerisine dövülmüş sakızları ve 3-4 damla vanilya damlatınız. Mikser ile 15-20 dakika çırpınız. Tatlı kaselerinin içine kadayıflardan koyunuz.

Üzerine muhallebi ekleyip tekrar kadayıf ile kapatınız.