Malzemeler
2 bardak sıvıyağ(400 ml)
1 bardak süt(200 ml)
1 tatlı kaşığı şeker(7gram)
2 tatlı kaşığı irmik(15gram)
Yarım kilo ceviz
1 tatlı kaşığı kabartma tozu(1 paket)
4-5 su bardağı un (700gr)
1 litre şerbet
Yapılışı
Şerbeti için bir kilo şeker ve bir litre suyu 30-35 dakika kaynatın. Karbonat hariç tüm malzemeyi karıştırıcıya alıp unu kontrollü bir şekilde ekleyerek yoğurmaya başlayın. Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
En son karbonatı ekleyip bir dakika daha yoğurun ve ceviz büyüklüğünde parçalar alıp rendenin üzerinde açın. Ortasına ceviz koyup şekillendirin ve yağlı tepsiye dizin.
175 derece önceden ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirin. Fırından çıktıktan sonra soğumuş olan şerbeti üzerine döküp 40-45 dakika dinlendirin.