Malzemeler
2 paket krema(400 ml)
1 kilo labne peyniri
6 çay kaşığı jelatin
1 limon kabuğu
1 limon suyu
6 yumurta sarısı
1 bardak şeker(200 gr)
Yarım bardak su(100 ml)
1 paket bisküvi
3 çorba kaşığı tereyağı(50 gr)
Yapılışı
Tereyağı ve bisküvileri robotta çekiniz. Kalıbın tabanına bastırarak yayın ve buzdolabında dinlendirin. Ölçülü suyun içinden bir parmak kadar jelatinin üstüne dökün ve jelatinin şişmesini sağlayın. Şerbeti için suyu ve şekeri kaynatın.
115 dereceye gelen şerbeti yumurtaların üzerine çok yavaş dökerek yüksek derecede çırpın. Başka bir yerde kremayı kar gibi olana kadar çırpın.
Çırpılmış yumurtalı şerbet, labne peyniri ve çırpılmış kremayı birbirine yavaş yavaş yedirin. Karışımın içine, limon suyu, limon rendesi ekleyin. Son olarak şişen jelatinleri de ekleyip karıştırın ve kalıba dökün. Buzdolabında en az dört saat bekletin.
Süslemek için kremayı kar gibi olana kadar çırpın. Bir sıkma torbası ve bir duy ile sıkarak süsleyin.