Zeytinyağlı barbunya yemek tarifleri nasıl yapılır, lezzeti ile ön plana çıkan zeytinyağlı barbunya pilaki tarifi içeriğindeki protein ve B kompleksi vitaminlerle oldukça sağlıklıdır. Zeytinyağlı Barbunya pilaki lif açısından zengin olduğu için de diyette olanlar için ideal bir yemektir.
Malzemeler
400 gr. Barbunya
1-1,5 orta boy soğan
2 adet orta boy havuç
4-6 adet orta boy domates, yada domates püresi
yada bir çorba kaşığı salça
Tuz
Karabiber
1 çay kaşığı toz şeker
1 fincan zeytinyağı
1 su bardağı sıcak su
Yapılışı
- Zeytinyağlı barbunya pilaki için, bir süre soğuk suda ıslattığımız barbunyaları, daha sonra kaynamakta olan suya atarak 30-40 dk. arası orta ateşte kaynatın.
- Zeytinyağlı barbunya yemeği için, başka bir tencerede kızdırdığınız 1 fincan zeytinyağının içine soğanları ekleyerek kavurun.
- Soğan piştikten sonra havuçları ekleyerek onları da kavurun. Bu aşamadan sonra domateslerinizi ekleyin(salça yada domates püresi), çiğ kokusu gidene kadar pişirin daha sonra 1 çay kaşığı kadar şeker ve tuz ekleyerek pişmeye bırakın.
- Diğer tarafta kaynamakta olan zeytinyağlı barbunya pilaki malzemelerini 40 dk kadar sonra süzün ve soğuk su ile yıkayın. Daha sonra domatesli karışımınızın içine barbunyaları ilave edebilirsiniz.
- Sonrasında üstüne 1 su bardağı kadar sıcak su ve tuz ekleyerek, tencerenin kapağını kapatarak 15-25 dk. arasında barbunya iyice yumuşak olana kadar orta ateşte pişirin.
- Zeytinyağlı barbunya yı soğutarak bir tabağa alabilir ve üzerine maydonoz ve zeytinyağı gezdirerek servis edebilirsiniz.