Malzemeler
2 paket bisküvi
6 kaşık(150 gram) erimiş tereyağı
1 su bardağı(300 ml) krema
2 paket labne peyniri
6 yumurta sarısı
1 bardak(200 ml) su
1 bardak(250 gr) şeker
100 gr kuru meyve
100 gr damla çikolata
3 tatlı kaşığı(10 gr) jelatin
Yapılışı
Bisküvileri tereyağıyla birlikte robotta çekip tabanı oluşturun. Hazırladığınız tabanı kalıba bastırarak yayın ve dipfrize koyun. Suyun 2/3’ünü tencereye, kalanını da jelatinin üstüne koyun. Şekerin tamamını tencereye dökün ve kaynatın.
115 dereceye gelene kadar kaynatın. Başka bir tarafta kremayı ısıtın. Isınan kremayı çikolatanın üstüne döküp karıştırın. Yumurtaları çırpıcıya alıp çırpın. 115 dereceye çıkan şerbeti çırpılan yumurtaların üzerine yavaş yavaş ekleyerek 4-5 dakika daha çırpın.
Krema ve peyniri karıştırın ve bu karışımın üstüne yumurta karışımını da ekleyip son olarak jelatini ilave edin. Harcın yarısını çikolatayla karıştırın. Her iki karışımdan da kaba döküp kabı tezgâha vurarak hava kabarcıklarının çıkmasını sağlayın. Renk karışımı için bıçakla çikolata ve sade karışımı birbirine karıştırarak şekillendirin. 2-3 saat buzdolabında dinlendirip servis edin.