Malzemeler
2 Su Bardağı Un
1/2 Su Bardağı Sıvı Yağ
1 Su Bardağı Şeker
1 Su Bardağı Süt
3 Tane Yumurta
3 Çorba Kaşığı Kakao
Kabartma Tozu
Vanilya
1/2 Çay Bardağı Sıvı Yağ
2 Çorba Kaşığı Kakao
1 Su Bardağı Süt
1 Su Bardağı Şeker
Yapılışı
Fırını 175 dereceye ısıtın. Şeker ve yumurtayı hacmi üç misli olana kadar 7-8 dakika çırpın. Üzerine yağ ve sütü ekleyip çırpmaya devam edin.
Ardından vanilya kabartma tozu ve unla karıştırılmış kakaoyu üç aşamada dökerek karıştırın. Hamuru kalıplara dökün ve fırınlayın. 45-50 dakika kadar pişirin. Sosu için süt, kakao, yağ ve şekeri bir kapta karıştırın ve orta ateşte kenarlarından duman çıkana kadar pişirin.