Malzemeler
2 paket krem şanti
2 bardak süt (400 ml)
1 bardak meyve kurusu
Yarım bardak ceviz
Yarım bardak çikolata
2 paket kakaolu bisküvi
Sosu için
1 bardak su(200 ml)
Yarım bardak şeker(100 gr)
1 kaşık kakao(13 gr)
1 kaşık nişasta(7 gr)
Yapılışı
Kremayı bir robot yardımıyla çırpın. Kar haline gelen kremanın üzerine diğer tüm malzemeleri ilave edin. Krema sönmeyecek şekilde alttan üste doğru karıştırın.
Kullanacağınız kalıba buzdolabı poşeti serin ve karışımı içine dökün. En az 4 saat dipfrizde bekletin. Sosu için bütün malzemeyi karıştırın ve pişirin.
Sosunuzun parlak olması için ateşten aldıktan sonra içine bir çay kaşığı tereyağı ekleyin. Sosla birlikte servis edin.