Malzemeler
750 gr soğan
250 gr yaprak
Yarım demet nane
Yarım demet dereotu
1 bardak pirinç
1 fincan kuru üzüm
1 fincan şeker
1 fincan dolmalık fıstık
Yarım fincan salça
Yarım su bardağı su
Yapılışı
1 kilo soğanı doğrayıp kavurun. Kavrulan soğanların üzerine pirinçleri ve yarım bardak suyu ekleyip pirinçleri pişirin. Üzümlerin üzerine sıcak su döküp bekletin. Üzümler kabardıktan sonra suyunu süzün.
Pişen pirinçleri ve diğer tüm malzemeleri geniş bir kapta karıştırıp iç harcı hazırlayın. Salamura yaprakları sıcak suyla ıslatıp tuzundan arındırın. Kullanacağınız tencerenin dibine 9-10 parça yanma ve yapışmasını engellemek için yaprak dizin. Hazırladığınız harçtan yaprakların ortasına koyup sarın ve tencereye yerleştirin.
Üzerine limon suyu, zeytinyağı ve suyu ekleyip tencerenin üzerine ağırlık kapatın. Yüksek ateşte kaynadıktan sonra altını kısın ve 30 dakika pişirin.